Vaarikese esimene leivategu

Kallis sõber tõi külakostiks leivajuuretise. Ooo seda rõõmu, mis mind valdas. Nobedasti lükkasin ma leivategu peaaegu nädalajagu edasi. Aga üleeile õhtul võtsin kätte ja panin sõbrakese hapnema. Loomulikult hankisin retsepti internetist (guugel kõiksevõimas). Hommikul otsis Preili oma põlle ja pearäti välja ning tainategu võis alata.  Koukisin kapist välja kõige paremad terad, seemned, jahud, kliid ja muu pudipadi. Minul oli peakoka roll, nii et jagasin korraldusi samal ajal, kui Preili taina sisse lahke käekesega kõike paremat jagas. Meie esimese leiva sisse pääsesid kõrvitsa-,päevalille-ja kanepiseemned, odrajahu, odrahelbed, nisukliid ja täisterarukkijahu. Oi kui hästi maitses tainas!!!

Kui Preili oli näpud tainast pihtaks lutsinud, läks isegi Paks Kass ja limpsas mitu korda isukalt üle väikeste töökäte. Kogu toimetamise aja rääkisime leivale ilusaid asju...ja no kõlab totralt, aga ka naeratasime :D
taina jaotasime kolme vormi (ülilahe, et teed ühe kausitäie tainast ja saad sellest KOLM pätsi leiba) Vormid laenasime Palli talust. Neil on lihtsalt liiga palju kandilisi vorme!
Mätsisin sõbrakesed korralikult rätiku ja teki sisse ning panin nad parimasse kohta meie kodus- leso peale. Ja siis hakkasin tunde lugema...ja piilumas käima.
Lõpuks võis eeskujulikult kerkinud pätsid ahju pista ja ahju ees magusa leivalõhna sees piinlema hakata. Oi see leib maitses hää. Ei meie kannatanud oodata selle jahtumist. Panime korraks märja räti alla, viisime Palli rahvale vormitasuks ühe pätsi, ja tõttasime kodu poole oma leiba nosima. Nurrumaajavalt mõnus suutäis. Teeme varsti kindlasti uuesti.

2 kommentaari:

margamarju ütles ...

Aga kas sa ikka juuretise jätsid Palli talu perenaisele nagu lubasid?

Triin ütles ...

Võtsin sel korral ühe jao juuretist. Aga kuna kohekohe läheb uueks leivateoks, siis küll saad küll saad :D Anna teada, kui tuhin peale tuleb ;)