Viimse hetke teadaanne

Pool tunnikest on seda pühapäeva veel jäänud. Igaks juhuks hoiatan, et täna EI OLE hea päev küpsetamiseks! Juhuks, kui keegi, kes meie kirjutisi just praegu piilub ja mõtleb, et oh võtaks ette nt kringliteo. Ei tasu!  Ei tulnud leib välja nii, nagu tahtsin. Ja eile alustatud ciabatta ei sisaldanud piisavalt suuri auke. Samas, järgmiseks korraks kõrvalepandud saiajuuretis hakkas külmikus kohe mühinal kerkima. Saa siis aru neist itaallastest ja nende krutskeid täis retseptidest.
Selle nädalaga lõppes ka Pesamuna viimati põetud tundmatu tõbi. Kõik edasised hädaldamised ja piiksumised ja tatistamised ja trianglid ajame hammaste tuleku kaela. Ei ole see väikese inimese eluke ka kerge.
pilt illustratiivne
Eilne laupäevaõhtu oli see aeg, mil suur osa kalleid kaasmaalasi vaatas Eesti Laulu. Meie mitte. Meie istusime peaaegu terve perega vannitoas. Põrandal. Peremehel oli pealamp peas. Istusime ja vaatasime, kuidas pesu masinas ringi käib. No sest meie vana truu masin leidis endale uue kodu ja uus sõber kolis meile sisse. Vana oli pealtlaetav ja mitte keegi (!!) ei osanud isegi ette kujutada, mida see maššin pesuga teeb, kui kaas on sulgunud. Fakt on see, et toitus ta sokkidest (nagu paljud teised ta liigikaaslased) ja aeg-ajalt tegeles ta pesult raha väljapressimisega, sest headel päevadel sain pesumajandamise eest tasuks mõne mündi...või mudelauto...või kruvi. Niisiis, me päriselt tundsime huvi, mis pesumasinas toimub. Istusime, vaatasime ja kuulasime. Nõnda vaikselt nurrub me uus sõber. Oleme temaga siiani väga ragul. Ja tema vähene liikuvus sobib imeliselt meie pere elustiiliga. Eelmine oli nagu mingi trennihull- ikka oli vaja mööda vannituba ringi hüpata.

Eile hajusid 3/4 meie pudinatest mööda küla laiali. Kaks tükki tulid koju lihtsalt väsinute ja näljastena, üks aga, see kõige vanem ja kõige tugevam..viskas kivi kõõõige... :D eiei. Tema tuli Palli talust ja saagiks oli kaasas linnumaja. Või oli neid suisa kaks. Igatahes saame nüüd kraaksu kinnisvaralehele kuulutuse üles riputada, et pakume üürikodu sulelistele.
Selline kummaliselt kulgev nädalavahetus oli, aeg-ajalt tuleb ette. Aga üldfoon on ciabattandus. Võtku või terve kevad aega, aga selgeks ma selle saiavärgi pean saama. Suvisel külapäeval olen  võibolla ise ka juba saianägu, sest keegi peab ju toodangu nahka ka pistma. Sai nõuab ohvreid, nagu mu vanaema juba tavatses öelda.

PS: Igaks juhuks kordan, täna ei tasu küpsetada!
Päikest Vaarikeselt :D

1 kommentaar:

margamarju ütles ...

Jummel tänatud hoiatuse eest! Tänu Sulle, Vaarikese Naine, sain viimasel hetkel saiataigna kerkima panekust hoiduda! :-D Kes seda pläntsu siis ikka süüa oleks tahtnud :-D