...külaelus panustamine on aeganõudev!

Mõtlesin jagada Lootvina Naise lugejatega ja endalegi ikka-jälle mälestuseks, et kunagi vaadata, et mis tegin, kuna tegin ja miks tegin.....juba enne jõule, kui korraldasime Lootvinas Jõulupesa, toimus külakeskuses ju muutus. Meie seinine perenaine lahkus töölt ja nüüd on külakeskus külarahva hallata. Ehk siis kõige rohkem vastustab MTÜ Kodukant Lootvina juhatus ja nende loal ning iseenda suurest huvist ning tahtest sai külakeskuse ruume koristatud. Vahepeal olid nad jõulude rüüs ja nüüd said tehtud nagu tavapärasemaks :-) Kuna teadsime Triinuga, et tuleb suurem muutmine, siis tegime n-ö "enne" pildid. Ja eile tegin siis "pärast" pildid. Muidugi tahan ma teiega neid jagada. Eile naersin Musile, et külakeskuses on praegu parem olla, sest seal on praegu põrandad ka puhtamad kui kodus. Külakeskuse koristamine on mõnus juba seepärast, sest tead, et KOHE ei tule "nagamannid" ja "ei lagasta" su just tehtud/pestud/sätitud tööd ära.
Külakeskusega on küll see lugu, et lausa karjub remondi järgi. Parem kui lakke ei vaata ning need seintevärvid on nii ekspressiivsed, et kõik muu varjub.

Nüüd siis tehtust. Kõige vähem oli tööd mängutoaga. Seda on remonditud KOP rahadega paar aastat tagasi aga see on ka kõige kõledam ruum. Ta on nii külm. Aknad lasevad tuule sisse ja jahtub kiiresti. Aga no siis sellega tuleb tegeleda :-)


Kõige enam tööd sai aga tehtud kabinet-toaga. Kuna perenaine kasutas seda kontori ja raamatukoguna, siis enam polnud ju selleks tarvidust. Pigem oli mõte tekitada ruum, mis köögi kõrval oma suure punase ahjuga ja õdususega, oleks paremini köetav ja soojana hoitav, kus oleks mõnus käsitöötada, vms. Poole koristamise pealt haarasin telefoni pildistamiseks. 
Köök, seal pole palju võimalik teha. Köögis tahaks meie külamaja pliit remonti ja see värv, oh! Aga no pesime puhtaks, tõstsime kappe ja tegime tööpinda puhtaks, kus saaks asjatada. Kui tuli pliidi all, siis on täitsa õdus ning mõnus olla. Ning lisaks kui veel head lõhnad hakkavad tulema ja köögis naistevada keerleb...mmm, siis unustad musta lae :-)
Saalis revideerisime kapid läbi, paigutasime nõud ja tarvikud. No selle saali värviga peab midagi küll tegema aga see on majanduslikult nii ebamõtekas enne remonti aga kuna see remontki tuleb?! Küll näeb. Mõte oli, et loob saali "teretulnud" õhustiku. Et kõik on nagu valmis, et inimesed võiks end mugavalt tunda. Sest toolid seinaääres üleslaotult ja lauad paljad, selline asi pole õdus. Aga maitse värk muidugi ;-) Tööd on muidugi rohkem, sest nii peab muutma sisutust vastavalt ees ootavale. Aga mulle väga meeldib sisekujundus, mulle kohe meeldib luua õhustikku. Oleks vist pidanud seda õpima minema ja kuulsaks saama :-) Äkki pole veel hilja? Eks see ole ka põhjus, miks jagan teiega siin oma koristamise tulemit, ih ja ah. :-D

Ise ka vaatan neid pilte ja alles neid võrreldes vaatan, et oi kui kiiresti unustad enne olnud. Ei mäletanudki enam, milline teistmoodi oli :-) Pildistamine on ikka tore, annab edasi rohkem kui 1000 sõna ja on mälu eest. Mulle meeldib see nii väga, kui saan teha suuri muutusi ja ümberkorraldusi. Ma lasen seepärast oma elamise ka vahel nii sassi, et....võeh ja siis kui koristan, no siis kohe kapipõhjani välja ja kapi tõstan ka veel ümber :-D 
Igal juhul Lootvina Naine kütab varsti jälle külakeskuse soojaks ja kutsub teid koos aega viitma, tulge siis. Nüüd te näete, et meil on õdus ja mugav ning kõige tähtsam on seltskond! Ja me pingutame, et külalistel mõnus oleks.

Lootvina külamaja saab ka edasipidi olema mugav, õdus ja külarahvale avatud. Seda nii Haaslava vallas olles (Tartumaale kuuludes), kui  ka Põlva vallas asudes - sest KOGUKOND oleme meie! Inimesed, kes siin elavad. Tähtis on, Lootvina-Logina inimene, et sa tuleks hääletama 12.-13.03 külakeskusesse, kuhu Sina tahad kuuluda?
See on nüüd ametlik ja vallavalitsuse poolt korraldatud rahvahääletus, mille tulemus LOEB! Vaata me väikest oma haldusreformi meie küla kodulehelt www.lootvina.ee

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Marju, Sul on kätt ja silma küll ja rohkemgi veel! Kiidan ja imetlen.

Merle

Anonüümne ütles ...

ooo, nii armas ja värviline!