...Lootvina Naised kohvitasid kõigis Valgemetsa kodukohvikutes:-D



15. juulil toimus Valgemetsa kodukohvikute päev Valgemetsa küla sünnipäeva puhul. Kui keski kuskil mainib kodukohvik, siis Lootvina Naise kõrvad hakkavad kohe liikuma ning kontsakingad saavad poleeritud ning roosid pähe ning seelikud selga......vaja oli kindlasti külla minna, eriti kui veel nii lähedal taolist kena sündmust korraldati! Ja MargaMerike Ala talust ja MargaMarju  Palli talust (Lootinas on Margasid põliselt palju, ei pea isegi sugulased omavahel olema ;-) vurasid ilusti kohe alguseks kohale. Kell kaksteist olime majaproua ja kunstniku Anne juures esimesed kliendid. Sattusime kunstis kunstisaali, sest looduskunst oli inimkunsti endasse võtnud ja kindlasti oli see kõige paremini eksponeeritud kunstinäitus, mida minu silmad näinud on! See oli nii ilus ja Anne maalid olid ka ilusad kõigile tema mändidele lisaks :-) Lisaks magus vahvel, kohvi kõrval kommi ning Andre juust, mmmmmm. Me veetsime ikka tunni kohe Anne juures ja nautsime vaadet.



Natuke maad edasi leidsime Vastse-Kuuste KM juhataja Irka koduõuel maiustamise koha. Menüü oli pikk, kuid kuna kohe sattusime tuttavatele, siis tehti soovitus Pavlovale ja no õige soovitus oli. See oli tõesti maitsev! Aitäh kulinaarse hõrgutise küpsetajale!
Kõige vahvam oli, et saime aru - Valgemetsas on kunstilembelised - kõik vist maalivad?!? Ja ikka kohe päris värvidega, ehtsale lõuendile (mitte joonistuspaberile :-) ja pintslitega! Kaunid lilled, kiisud ja kõutsid ning Irka juures lisaks veel imeliste kividega ehted....seeärast ongi nii armas "teiste õue peale" sattuda ja saada inimestest teada midagi täiesti uut ning erilist, mida poleks nagu osanud oodatatagi!

hõrk Pavlova
Valgemetsa Naise Irka kunst, Merike naerab kavalalt, kuna teda tabas ära tundmise rõõm....


 Kolmas kohvik oli Kristiina juures ehk siis Kristiina kohvik. Kohviku vastuvõtjad ehk teenindajad olid ise sama säravad ja erutatud ning rõõmsad kui nende fuktsiaroosad põlled ning laudlinad. Välguna vilkuv perenaine aga sama rõõmsameelne ja särisev kui päike, mis pilve vahelt hetkeks meid rõõmustas (ilm oli mõnus, peab vahele suskama teemasse). ja ka see eriline perenaine rõõmustas meid Valgemetsa Naise maalilembusega! Tema oli jõudnud rahvaülikooli ning pintslihoidu tudeerinud ning nüüd kauneid õisi ja kiisusid tulvab vist lausa :-D
Kohvik aga oli suurejooneline, Lootvina Naine tundis end koduselt - pits ja vesiroosid, kuuldused soovetäitvast kuldkalast, Riidma Lootvina Naine jõudis ka kohale (võttis küll abi-kaasa kaasa:-)/söötmise põhjused), vaimustav kõrvitsa püreesupp, isetehtud leib maitsevõiga, omakäelised jäätised - ja meie eriline lemmik - ristikheina teevesi - lisaks andervaksale, saine vist uue lemmiku (huvitav, kas pärnaõis jääb niimoodi lausa korjamata?!)

säravad fuktsiaroosad teenindajad Lily ja Tom

veelgi säravam Kristiina kohviku perenaine

Lootvina rahvas maiustamas kuldkala ja vesiroosidega tiigi ääres


Albumi veel rohkemate hetkedega leiate siit, Aitäh korraldajatele ja loodame, et järgmine aasta on veel rohkem kodukohvikuid avatud ning Valgemetsa naiste kunsti näha..... :-D või ei tea veel, mida erilist :-D

Kommentaare ei ole: