...meie viltisime saunamütse!

Laupäeval, 20.01, tulime kella 13 ajaks külamajja ja Margit saabus nagu "terve elamine" ning lastisime asjad lahti. Kõigepealt tegi Margit meile "näitustutvustuse" oma tehtust ja muudest katsetustest, neid oli palju, ma ei jõudnud kõiki pildistada, sest katsusin ja vahtisin suu ammuli :-)
Ja lõpuks ikkagi olid kõik nõus, et järgmine viltimine on see pits-vilt :-D See lihtsalt oli nii ilus :-D 
Vahepeal selgus, et toimub ka kohe (kui kõik on ette valmistanud soki-soonik-sääre, siis saame kokku ja algab sokikannakudumise töötuba - kõik saavad oma suurimad vanaema nipid lagedale esitleda ja valime parima-püsivama-jalaspüsivama sokikanna meetodi, millest saab siis uus Lootvina Naise sokikannakudumise viis). Vot selline töötuba-idee sündmis suurest villa peksmisest ;-) Tundub, et meil on täitsa käsitöönaiste kamp sündinud ja Käsitöökambri ehitus täiesti mõtestatud eesmärgiga tegevus...
Enne kui järgnevaid pilte vaatate ja rohkem teada-näha saate, kui minu 1000 sõna, siis tahan öelda: mõnus oli. Terve päev ja õhtu ka. Margit, sa oled super mõnus õpetaja, täitsa "soon olemas", suutsid meid jälgida ning parandada, et kõige hullemaks  asja ei keeraks ning tulemus räägib ju enda eest. 
Eriliselt muljet avaldas meile LondiJaani "ökolamba ökokasukas" ehk siis maha pügatud (leo: lammas jookseb siiani põllul) kasukas ja sellele alla vilditud n-ö "nahk" - kui me suudaks kuskile seda turustada, siis toorainet jagub külluses ;-) 
Aga Margiti näidiseks tehtud saunamüts oli Londi Jaani lammaste villaga viimane kiht ja me kõik vaimustusime sellest, milline ilus "lokk" ja õhuline mulje jäi sellest - seega kombineerimine on väga vinge. Tööprotsess oli pikk aga lõbus, sest seltskond oli super ja kuidagi ei läinud nii-nii pikalt. Ja tulemus oli nii äge-ilus meie enda arust, et....enda ja teise töötulemusest vaimustudes muudkui kiitsime end ja naabrinaist ning sättisime märgi-seebiseid mütse endale pähe ning heldisime (aa, muide Triin jooksis läbi ja tervistas meid kõiki ning imetles tööd ja tegemist ning deserteerus süüdimatult kiiresti "paberitööd tegema". Oponeerin! ;-)
Ja õhtu lõppes meil tempo mõistes ikka suure ajaviitega, saime sauna alles enne kuut (pidime kell neli) ja siis jõudis Riidma Naine kah koolituselt tagasi (mida ise läbi viis) ja tuli koos meiega sanna. Mahutasime küll lavale viis naist ära :-D Ja "õnnistasime sisse" külasauna saunalava ja peoruumi ikka mõnushea seltskonnaga - ma arvan, et see oli esimene tõeline ja korralik külarahva kogukondlik saunapidu, kus vennastusti ja õpiti teineteist palju paremini tundma ;-) Aitäh.   













Kommentaare ei ole: