...Lootvina lapsed esitasid koduse jõulukontserdi!

Öö on, kell on kaks läbi kolmteist minutit. Saime nüüd lõpule vist oma homsete ettevalmistustega. Meile tulevad ju külalised Tartust, no teeme end soojaks siis meie enda omadele V-Kuustest :-)
Aga mina kirjutan praegu, sest emotsioon ei luba lihtsalt vaiki olla. Täna siis oli meie küla - Lootvina - väikelastega perede jõulukohvik ja -kontsert. Kella 15 olime valmis (loe: peaaegu, sest glögi polnud veel kuum) aga pannkoogid olid kuumad see-eest :-D Moosi a igat sorti, Tuuli tõi ka veel kõrvitsa-ingveri üllitist. Jõululaulud kõlasid taustaks, rahvas istus õmber laudade ja ajasid kuuma joogi kõrvale törtsu juttu ning sahistasid sussides, kaminas põles tuli ja küünlad särasid. Lapsed mürasid ja möllasid vaibal kotttoolide otsas. Selline muhe, soe ja vaba oli õhkkond. Ja söödi pannkooke.....Rahvast muudkui tuli. 
Kella viie ajal alustasime oma pisikese kodukontserdiga. Meil oli üheksa etteastet (kui mitte juurde liita, et Sten mängis lõõtsal kolm lugu järjest). Naaberkülast Kuristalt aga olid külalised, kes kitarril jõululugu esitasid :-D Loeti luuletusi ja lauldi a capella :-) Kokku vast 25 minutit kohe :-) Nii armas oli......meie vanimal Perepojal läks luuletus täitsa algul meelest, kui seisis ja mõmises miskit ning siis leidis üles selle lulla enda seest. Tubli oli see, et ta ei läinud närvi ega endast välja! Kõik tundsid end vabalt ja mõnusalt. Isegi Palli talu Peremees ei teinud teist nägu, kui Virga talu noorpreili tema noodipuldi uppi veerus-kukkus :-)
Pilt: M.Laansalu

Peale laule ja lulletusi läksime kõik välja, sest maja taga ootas üllatus. Me olime ehitanud sinna LAUDA - jah - jõululauda, kus ajutisele majutusele on tulnud Londi Jaani kaks lammast ning Vaarikese kaks kitse, kolm küülikut ja üks rahulik kana (teine viidi õhta koju, sest oli maru aktiivne, tahtis lendu tõusta), pluss peaehteis valge part koos sõbraga. Kirju seltskond, kes seedivad olukorda - otsest ja ülekantud tähenduses :-) No igal juhul, kui tundub huvitav, tulge läbi.....näitame teilegi. Teisipäeva pealelõunast lähevad loomad-linnud tagasi harjumuspärasesse pesasse.
Pilt: E.Paidra
Pildimaterjal saab ka mõne päevaga aga ma ei tahtnud seda emotsiooni lihtsalt lasta minna. Nii soe oli. Aitäh kõigile 19 täiskasvanule ja 17 lapsele, kes õhtut loodetavasti nautisid.
Vaata Jõulupesast pilte SIIT
Maalehe VIDEO ja FOTOREPORTAAžI leiad SIIT
Lootvina Külaseltsi kodulehel pikem Koduse Jõulukontserdi ülevaade SIIT

Kommentaare ei ole: