...nädal täis seiklusi ja raskusi...

Käes on pühapäev ja Palli talus on pannkoogipäev.
Kahjuks Palli talu vanem perepoeg magab palavikus. Aksli põetud viirus on nüüd tema kätte saanud. Õnneks Ax on paranenud aga nädal oli väga raske ja pingeline.

Pannkookidega seoses - vaadake, kui teil on maasikamoos otsas aga see olevat ainus söödav moos üldse, siis võtab ema sügavkülmast maasikad, lõhub need laiali ja valab just keenud vee peale. Paar minutit, vesi pealt. Suhkur ning sõtkuda segi. 15 minutit soojeneda ning ongi moos valmis :-D Laisa ema kiire maasikamoosi retsept :-)

Nädal kostitas meid suurvetega.
Ärkasime üks hommik ja maja tagusest kraav-ojast oli saanud JÕGI. Lausa harujõgedega süsteem, mis voolas truubi poole ning järve suunas. Suured lombid nagu tiigid. Väga põnev vaadata aga pildile saada seda põnevust on raske. Aga midagi ikka :-D Meie rahva imestamine oli, et ühe ööga selline tulv. Pildil näha oleva laud-silla viisid veed juba järgmine hetk :-D


Mügri ja tema elu.
Olime väga tulid kaasaga ja tühjendasime kasvuhoone vanast mullast. Meil oli "au" hr Mügri kodukäigud lahti kaevata. Arusaadavalt on härra olnud toimekas ja tõenäoliselt samas ka vihane, et selline peenesilmaline takistus on talle teele meisterdatud teel maitsavate juurteni. Ainus, mis see elukas ei söö, on basiilik, porru, tokkroosid. Hästi armastab kikkapükste noortaimi, porgandeid, kapsaid, jne - kõike, mis on noor, maitsev - seda paremini läheb.
Härra Mügri, kahjuks ei soovi mina, Palli talu Perenaine, sulle seda pakkuda. Seetõttu tuleb sul kolida uutele peenardele, sest mina enda omad turvan kõik võrguga ja teen kastipõllunduse (k-a oma porgandile ja kurgile). Mügri - Sa oled hoiatatud! :-D
17.04.2016

Kommentaare ei ole: