kolmepäevane hullumeelne dramaatiline karglemine

oooo rahvas ja inimesed :-) Mina, suur Lootvina Naine (loe sõna otses mõttes, eks ju?) veetsin kolme päeva Pikakannu koolis. Võrumaal, kus toimus draamaõpetajate treeninglaager ning kohale oli sõitnud nende sügavate metsade ja laiade laane vahele ligi 15 inimest. Elu on kiire ja tempo ülim kõigil ja seega jäi meid järjest vähemaks....kuid jääjad olid parimad :-)
Mina toppisin oma nime eelkõige seepärast osalejana kirja, et tahtsin teada, kas olen "maailmas üksi?!?" :-D No tuli välja, et EI OLE! Mis on ju rõõmustav uudis, sest saan aru, et sattusin suht õigel ajal õigesse kohta :-) Draamaõpetajate organisatsiooni, kui sellist, veel pole siiani olnudki ja nüüd siis on tegijamad - nagu Katrin Nielsen (ainuke ametlik draamaõpetuse õppejõud üldse Eestis, õpetab Viljandi Kultuuriakadeemias. Lisaks on mõned noored Katrini õpilased, kes on juba välismaa kõrgkoolides teinud magistrid antud teemal) ja ka tartukad (Auli Lille majast, Külli Tartu Waldorfist, jne) loonud MTÜ Draama- ja Teatrihariduse Seltsi, kuhu kutsutakse kuuluma kõiki õpetajaid, kes teadvustavad draamaõpetuse vajalikkust ja tõhusust oma aine edasi andmisel õpilastele. Jaanuaris korraldub suurem ja avalikum draamaõpetajate kokkusaamine Tartus, kust saab rohkem infot ja pannakse õlad kokku, et kellegil poleks tunnet, et on "maailmas üksi :-D", kui kasutab tunnis draamaõpetuse meetodeid :-D....draamaõpetajana nähakse enamasti kooliteatri juhendajat, kuid see ei pea ega pruugi nii olla. Ka eesti keele või kunstiajaloo, jne õpetaja võib olla vabalt KA draamaõpetaja, eriti kui ta lõimib oma aine paremaks draamaõppe elementidega. Kooliteatris on aga eesmärk jõuda tulemuseni ehk lavastuseni ja seega on siis draamaõpe just lavastusliku, rohkem näitlejatöö kaldega.
N-ö "puhast" draamaõppet, kus tunni eesmärk ongi vaid laste arendamine - nende julguse, avatuse, tolerantsuse (kokkuvõtlikult sotsiaalsete oskuste), aktiivsuse, ettevõtlikuse ja LOOVUSE avamine läbi draamaõppe meetodite ehk siis lavastuslike mängude - taolist võimalust on meie koolides praegu väga vähe. Ja nagu ütles ka üleeile mulle kohaliku kooli direktor, kui pakkusin ennast omavalda tööle draamaõpetajana koolis (kohe ikka  tunde andma) siis et - ei mahu tunniplaani ja pole ka raha. Seega jätkan oma tegemist huviringina ning loodan, et lapsevanemad näevad vajalikkust draamaõppe järele oma lastel. Kahjuks ei tule see küll kellegile....no vot selline ekstaatiline jutt draamaõpetuse teemal.
Igal juhul treeninglaagris oli väga tore. Sain palju uut, kasulikku ja samuti ka teadmist, et olen õigesti tööd teinud, et teen õiget ja kasulikku asja meie lastele. Sarnaste kooskäimiste, kogemuste vahetamine ja koolituste korraldamine annab ainult julgust ning paremat oskust oma tegemisi teha. Aitäh korraldajatele ning tore on see, et saan ka Tartu Ülikooli VKA ametliku koolituspaberi :-)  Jälle CV täienes, kuigi tööd ei pakuta selle CV peale eriti ;-) oh ja puhh :-D


Loominguline liikumine, et vabastada oma selgroog pingetest. Loovliikumise õpituba - Kaja Lindal. (Pilt on nimelt kunstiline, et mitte olla äratuntav :-)
Ja Hedvy - Sulle laulan ma ainult üht: "Ai-jeee.. suur pepu, Ai-jee.. suur pepu...."...mu lapsed itsistavad ennast herneks juba selle mänguga :-D

16.-18.08.2016 Pikakannu
draamaõpetajate treeninglaagrist

2 kommentaari:

Triin ütles ...

Tohohh!! Minu Teatrisõber sinu postituses!! Selline lõimumine :D

margamarju ütles ...

Ta on nüüd minu Draamasõber :-D Ma pole enam maailmas üksi :-D