Jaago talu jagab kõhuhellust ehk HUMMUS

Hummus Inga käel. 
Pildi autor Jaago talu perenaine.

Käime meie Vaarikese talu perenaisega ju Jaago talu perenaise juures, Kurista külas (meie naaberküla Võnnu poole sõites) Saviõdagutel (hetkel valmimas ongi HUMMUSE-toos koos kaanega. Homme asume kaunistama....) ning sinna meelitas mind eelkõige hummus. Olin seda määret juba mitu-setu korda maitsta saanud Jaago rahval külas olles ja lauataga aega jututades, kuid ise ei mõista veel teha..... No lubadus lubaduseks, nüüd siis saatis Inga meile retsepti. Kuna ta tegi sellekohase humoorika ja hummusliku postituse oma blogis, siis jagan seda ka nüüd Lootvina Naise fännidega (no keda meil on ikka terve parv, on ju?) Igal juhul orginaal-lugu Jaago talu hummusest leiate siit
Ning tulge aga koos meiega Jaagole meisterdama ning oma loovust arendama läbi käelise tegevuse. Järgmise Vaarikese taluleiva söön ma omatehtud hummusega!
Seega juba ette POELIST:
- kikerherned
- sidrun
- vürtsköömen (jahvatatud)
- tahiinipasta (annan teada, kust saan! Igal juhul Eedeni toidukas polnud :-)
NB! Ja sul on selleks teoks vaja ikka korralikku blenderit!

INGA RETSEPT SIIS SEEGA: 1 purk kikerherneid (400 ja mistandongi grammi)
1/2 sidruni mahl
1 tl vürtsköömenit (lusikas triiki täis, mitte kuhjaga)
1 kuhjaga tl tahiinipastat, parem on röstitud seesamiseemnetest pasta. Suska lusikas purki ja ürita lusika külge rabada nii palju, kui vähegi mahub
0,5 tl soola
1 suur küüslauguküüs
oliiviõli nii palju, et tuleks pehme pasta
soovi korral serveerimiseks midagi rohelist, pildil olevale hummusele sekundeerib näiteks rukola.

Vala kikerhernestelt lohakalt vesi. Osa vett võib herneste vahele jääda, siis ei vaja retsept nii palju õli ja on kõhusõbralikum ja kergem. Iseäranis oluline on see siis, kui satud samuti hummuselõksu, mis paneb sind kraami lusikaga manustama :).
Vala blenderisse ning saada kõik ülejäänu järele. Vurista pastaks. Kui ei taha edeneda, siis lisa õli või sega lusikaga tükilisemad komponendid allapoole, blenderi lõiketerale ligemale. Mätsi koduleivale, ahjus soojendatud puri-tüüpi saiale võiciabattale ja lase hea maitsta.
Mõnusat hummusesõltuvuse väljaarendamist!

Kommentaare ei ole: