Kuidas üllatuse tegemine luhta läks!

Vaarikese talu perenaine on vaztikult haige. Rinnus pistab ja köha annab vaikselt tagasi. Palli talu vuristas talle retsepte, milles põhikomponente sisaldavad ained olid korralik Hispaania sidrun ja Eesti sita pääl kasvanud sibul. No mõni küüslauk päälekauba ning mett ja.....ja sealtpoolt telefoni ägiseti tati ja röga vahelt, et kõik on otsas! Pole midagi!
No Palli talu rahvas pani siis kokku kiire abipaki ning figureeris välja, et koolibussi peal on Vaarikese noorperemees (keda ma olin koolis näinud) ja kes oma empsile siis selle esmaabikraami ilusti kätte toimetab.

Nii, ootasime ilusti kell 15.50 nurgal bussikest. Vihma kallas, tuul mühises. Ilma tundub sama trööstitu kui halb tuju. Nagu buss peatus, tormas meie poiss bussi ja mina proovisin selgitada kahe selja tagant ehmunud bussijuhile, et kõik on korras, et kahtlase välimusega pruunis pappkotis on kaup ühele poisile!?! Aga keda polnud? Muidugi seda poissi. Seisime siis totaalselt lolli näoga hämmeldunult ja kohutvalt pettunud tunne ronis rinda, et nii palju plaanitud üllatus jooksis lausa kuuldavalt lörri (või siis porri, tänast ilma vaadates!).
Vaarikese talu ei võtnud isegi telefoni!?! Kui üritasin seletamatule seletust saada. Lõpuks sain. Vaarikese talu noorperemees mängib igal kolmapäeval lõõtsa hr Tartese juures Põlvas! Kohe andestasime kõik pettumuse oma südames, sest tegu on meie küla muusikalise uhkuse arenguga, kellest saab kõigi pidude tants ja trall nii hiljemalt paari aasta pärast! Seega palusime lasteaia panderollil sõita oma nurgast mööda, et sidrunid ikkagi Vaarikese rahva tee sisse jõuaks ning nende kastmed sibulata poleks! Aga vahva oli sellegi poolest! :-D
03.02.2016

Kommentaare ei ole: